PRIVATUMO PRANEŠIMAS


KAM SKIRTAS ŠIS PRIVATUMO PRANEŠIMAS?
Šis privatumo pranešimas skirtas internetinės svetainės www.vilkyskiu.vilkyskiu.lt lankytojams (toliau –
Lankytojai), kurie norėdami mums nusiųsti pranešimą, gali pateikti savo asmens duomenis.


KAS ATSAKINGAS UŽ JŪSŲ DUOMENŲ RINKIMĄ?
Jūsų asmens duomenų valdytojas - AB „Vilkyškių pieninė“ (toliau – Bendrovė), juridinio asmens kodas
277160980, Prano Lukošaičio g. 14, Vilkyškiai, LT-99254 Pagėgiai, el. p. info@vilvi.eu, tel. +370 441 55330.


MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE
Svetainėje gali būti pateikiamos nuorodos į trečiųjų asmenų svetaines ir pateikiamos nuorodos į Bendrovės
socialinių tinklų paskyras. Šiuo metu Bendrovei priklauso socialinio tinklo „Instagram“ profilis „myliusuri“, kurį
galite rasti adresu www.instagram.com/myliusuri/, bei socialinio tinklo „Facebook“ profilis „myliu surį“, kurį galite
rasti adresu www.facebook.com/Myliu-sūrį-711302089392294/.
Pažymėtina, kad visą informaciją kurią mums pateikiate socialiniuose tinkluose „Instagram“ ir „Facebook“
(įskaitant siunčiamus pranešimus ar komentarus, laukelių „Like“ ir „Follow“ naudojimą, bei kitą komunikaciją),
kontroliuoja socialinių tinklų valdytojai. Todėl norėdami plačiau sužinoti apie savo asmens duomenų tvarkymą
socialiniame tinkle „Instagram“, rekomenduojame perskaityti privatumo pranešimą kuris pateikiamas adresu:
https://help.instagram.com/; norėdami plačiau sužinoti apie savo asmens duomenų tvarkymą socialiniame tinkle
„Facebook“, rekomenduojame perskaityti privatumo pranešimą kuris pateikiamas adresu:
https://www.facebook.com/privacy/explanation.


KUR KREIPTIS, JEIGU JUMS KYLA KLAUSIMŲ?
Dėl iškilusių klausimų galite kreiptis į Bendrovę el. pašto adresu duomenuapsauga@vilvi.eu arba telefonu +370
441 55330.


SLAPUKAI (ANGL. COOKIES)


Kad ši svetainė tinkamai veiktų, kartais į jūsų įrenginį ji įrašo mažas duomenų rinkmenas, vadinamuosius
slapukus. Tą patį daro ir dauguma didžiųjų interneto svetainių.


KAS YRA SLAPUKAI?
Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kurią svetainė jums joje apsilankius išsaugo jūsų kompiuteryje arba
judriojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė gali tam tikrą laiką „atsiminti“ jūsų veiksmus ir parinktis (pvz.,
registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), o jums nereikia jų iš naujo įvedinėti kaskart
lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose


KOKIOS NAUDOJAMŲ SLAPUKŲ RŪŠYS?
Būtinieji Slapukai - tai Slapukai reikalingi tinkamam Svetainės veikimui. Jie įgalina naudotis tam tikromis
Svetainės funkcijomis, pavyzdžiui, saugiai prisijungti prie Svetainėje susikurtos Paskyros.
Analitiniai / veikimo Slapukai – su šių Slapukų pagalba renkami duomenys apie tai, kiek vartotojų naudojasi
Svetaine, kokį turinį jie pasirenka naršydami bei kita informacija, reikalinga Svetainės funkcionalumo tobulinimui.
Funkciniai Slapukai - tai Slapukai naudojami Svetaine pakartotinai besinaudojančio Vartotojo atpažinimui. Jie
padeda personalizuoti Svetainėje pateikiamą turinį, išsaugoti pasirinktus nustatymus ir pan.
Reklaminiai / Trečiųjų šalių Slapukai – su šių Slapukų pagalba informacija apie naudojimąsi Svetaine pritaikoma
Vartotoją dominančios reklamos ar kitos tikslinės informacijos pateikimui.


KAIP AB „VILKYŠKIŲ PIENINĖ“ (TOLIAU – BENDROVĖ) NAUDOJA SLAPUKUS?
www.vilkyskiu.vilkyskiu.lt naudoja slapukus, kad surinktų Jūsų IP adreso ir naršymo informaciją, tokią kaip
aplankytos interneto svetainės ar kiekviename tinklapyje praleistas laikas. Tai leidžia interneto svetainei
prisiminti Jūsų sistemą ir nustatymus.
„Google Analytics“ slapukai leidžia Bendrovei stebėti svetainės srautus ir vartotojų veiksmus svetainėje –
Bendrovė šiuos duomenis naudoja lankytojų elgesio analizei bei tam, kad pagerintų lankymosi svetainėje patirtį.
„Facebook“ reklaminiai slapukai, kurie leidžia rodyti reklamas svetainės lankytojams pagal tai, kuriuose
puslapiuose Jūs lankėtės, kokius pasirinkimus atlikote, tokiu būdu naudojama išmatuoti internetinio marketingo
kampanijų efektyvumą, atlikimo kokybę, siekdami įvertinti reklamos veiksmingumą ir pateikti Jums tikslius
skelbimus bendradarbiaujantiems reklamuotojams, bei rodyti Jums atitinkamą reklamą.
Slapukai yra įdiegiami Jūsų įrenginyje Jums apsilankius mūsų interneto svetainėje. Pažymėtina, kad jei išjungiate
slapukus savo naršyklėje, kai kurios svetainės funkcijos gali iš dalies arba visiškai neveikti.
Teisinis pagrindas naudoti slapukus yra Bendrovės teisėtas interesas užtikrinti interneto svetainės techninį
funkcionavimą. Tais atvejais, kai slapukai naudojami siekiant prisiminti Jūsų pasirinktis bei kaupti statistiką,
teisinis pagrindas slapukų naudojimui yra Jūsų sutikimas.


KAS TURI PRIEIGĄ PRIE JŪSŲ DUOMENŲ?
Prieigą prie statistinių duomenų apie Bendrovės lankytojus turi Bendrovės darbuotojai, kurie yra atsakingi už šių
duomenų analizę ir interneto svetainės tobulinimą.
Taip pat, prieigą prie techninių įrašų gali turėti Bendrovės partneriai, kurie teikia Bendrovei interneto svetainės
turinio valdymo įrankius arba Bendrovės svetainės talpinimo (angl. hosting) paslaugas.
„Google Analytics“ įrankį suteikia įmonė „Google Inc.“ (JAV įmonė), tad ji taip pat turi prieigą prie šiuo įrankiu
surinktų statistinių duomenų. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi taikyti ES – JAV Privatumo skydo principus, kurie
užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES privatumo standartų reikalavimams. Šiam teikėjui taip pat taikomi
sutartiniai įpareigojimai užtikrinti privatumą. Apie tai galite paskaityti
čia: https://www.google.com/analytics/terms/dpa/dataprocessingamendment_20160909.html.
Prieigą prie slapukų turi partneriai “Facebook”.


KIEK ILGAI BENDROVĖ IŠSAUGO DUOMENIS?
Bendrovė naudoja surinktus duomenis analizei iki trejų metų.
Slapukai paprastai galioja trumpai, priklauso nuo slapuko tipo (apsilankymo sesiją, vieną minutę, valandą, dieną,
savaitę ar mėnesį), bet kai kuriais atvejais gali galioti ir iki penkerių metų.


JŪSŲ TEISĖS IR KAIP GALITE JOMIS PASINAUDOTI
Susisiekę su Bendrove el. paštu duomenuapsauga@vilvi.eu arba kitais nurodytais Bendrovės kontaktais, galite
pasinaudoti savo teisėmis, taip pat ir susijusiomis su asmens duomenų tvarkymu panaudojant slapukus.
Prašymą turėtumėte pateikti kartu su asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu arba teisės aktų nustatyta
tvarka elektroninių ryšių priemonėmis, kurios leidžia tinkamai identifikuoti asmenį, patvirtinus savo asmens
tapatybę.
Jūsų teisės:


Kai kuriais atvejais Jūs galite turėti teisę prašyti apriboti Jūsų asmens duomenų tvarkymą arba nesutikti, kad
būtų tvarkomi Jūsų asmens duomenys.
Jums paprašius, Jūsų asmens duomenys bus ištrinami, Bendrovė išsaugos tik tokios informacijos kopijas, kurios
yra būtinos siekiant apsaugoti trečiųjų šalių teisėtus interesus, laikytis valstybės institucijų įpareigojimų, spręsti
ginčus, atpažinti trikdžius.

KAIP VALDYTI SLAPUKUS?
Galite ištrinti visus Jūsų įrenginyje jau esančius slapukus; be to, daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad jos
neleistų įdiegti slapukų. Tačiau jei tai padarysite, gali tekti rankiniu būdu įvesti savo pageidaujamus nustatymus
kaskart apsilankius interneto svetainėje. Be to, kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti. Jūs galite bet kada
vos panorėję valdyti ir / arba ištrinti pagal savo pageidavimus. Daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad slapukai
nebūtų įrašomi.

SLAPUKŲ VALDYMAS JŪSŲ NARŠYKLĖJE
Daugumoje naršyklių galima:


Jei pasirinkote ištrinti slapukus, nepamirškite, kad bus pašalintos ir visos nustatytos parinktys. Be to, visiškai
užblokavus slapukus, daug interneto svetainių (įskaitant mūsų svetainę) neveiks tinkamai arba visiškai neveiks
naršymas svetainėje. Dėl šių priežasčių nerekomenduojame išjungti slapukų, kai naudojatės mūsų interneto
svetaine.


PASIRINKIMAS „NESEKTI“
Technologija „nesekti“ suteikia lankytojams galimybę neleisti jų sekti interneto svetainėse jokiais tikslais, be
kita ko, analizei, reklamai ir socialinių platformų reikmėms. Kaip savo naršyklėje įjungti parinktį „nesekti“:


Arba apsilankę čia: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

TEISĖ PATEIKTI SKUNDĄ
Jei manote, kad buvo pažeistos Jūsų teisės į privatumą, galite kreiptis į Bendrovę el. paštu
duomenuapsauga@vilvi.eu. Taip pat galite pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai arba
galite kreiptis į teismą.